AZ livestream

Vakantie vs. je favoriete voetbalclub

Op donderdag 2 augustus speelde AZ in de voorronde van de Europa League tegen de Kazachse club FC Kairat Almaty. Een prachtige belevenis die je als echte AZ fan natuurlijk niet mag missen. Tenzij… je lekker op de camping staat in Spanje. Of in de bergen loopt in Oostenrijk. Hoe zorg je er als club voor dat ál je fans kunnen meegenieten van deze prachtige ervaring, ook al vindt hij plaats midden in de zomervakantie? Bring it on!

That’s a first!

Ruzie met je partner omdat je liever thuis wilt blijven voor de wedstrijd, illegale livestreams vol irritante reclames… Je kent het wel. Daarom zorgden wij samen met AZ en RTL voor een gebruiks- én gezinsvriendelijke oplossing: een livestream via Facebook. Wij hadden de eer om deze primeur op de Nederlandse velden mede te verzorgen. Verder zorgden we dat er voor de wedstrijd, in de rust en na afloop veel exclusief beeldmateriaal te zien was voor de Facebook supporter. Zo werden er spelers, trainers en fans geïnterviewd door YouTuber Neal Petersen van FC Afkicken en streamden we live vanuit de catacombe met een heuse Tunnelcam. Een unieke ervaring, exclusief voor de Facebook streamer.

Let’s go global

Via de enthousiaste reacties onder de stream zagen we al snel dat er over de hele wereld meegekeken werd. Van de camping in Frankrijk tot in het verre Cambodja, overal werd AZ aangemoedigd. Met ruim 14.000 unieke kijkers kunnen we wel concluderen dat er zeker behoefte was aan deze mooie oplossing. Verder ontstond de bijzondere situatie waarin streamers over de hele wereld live met elkaar in discussie konden gaan. Daarnaast konden fans hun vragen doorgeven in de comment section, die presentator Neal dan realtime aan de spelers en trainers stelde. De ruim 1200 reacties lieten zien dat interactie een mooie toevoeging is aan zo’n wedstrijd. Helaas werd AZ zelf uitgeschakeld op deze mooie avond, maar wij zijn klaar voor de volgende stap in het maken van unieke en interactieve live content!