Chio Kettle Brewed

Hipsters dragen alleen een baard en houden alleen van craftbeer. Onzin! Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat ze (ook) gek zijn van chips. Een kans die Chio niet aan zich voorbij kon laten gaan. Want zeg nou eerlijk, een betere combo dan chips en bier bestaat toch niet? Een perfecte aanleiding om de nieuwe merkpropositie ‘quality time’ uit te gaan dragen!

COOKED IN A KETTLE
In deze Facebook en branded content campagne via Manify, Manners en Ze.nl brachten we het begrip ‘foodparing’ naar een compleet nieuw niveau. In het eerste deel van de campagne maakte Nederland kennis met verschillende combinaties van speciaalbier en Chio Kettle Cooked Chips. Een IPA die perfect past bij Sweet Chili, de frisse smaak van een saison biertje met Sour Cream en Spring Union of een blond biertje dat lekker samengaat met Kettle Spices and Herbs. Daarna daagden we iedereen uit om met de perfecte combinatie en biernaam in te sturen. Op de actiewebsite konden liefhebbers hun leukste inzendingen doen en mochten de winnaars, onder leiding van een echte brouwer, hun favoriete biertje brouwen!

DAT SMAAKT NAAR MEER
De combinatie van bier en chips bleek in de smaak te vallen. Dankzij de Chio Kettle Brewed campagne is Nederland meer dan 1100 biernamen rijker. Én weten meer dan 850.000 mensen welke chips echt lekker samengaat met een biertje!