CZ Imagocampagne

Als je de verschillen kent
Wist jij dat de zorg in jouw situatie bij het ene ziekenhuis misschien niet zo goed is als bij een ander ziekenhuis? Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van zorg niet overal hetzelfde is. Toch gaan maar weinig mensen op zoek naar kwaliteitsinformatie voordat ze het ziekenhuis bezoeken. Aan Blossom de vraag om de consument erop te wijzen dat CZ de verschillen in de zorg kent, zodat je uiteindelijk de zorg kan kiezen die het beste bij je past.

Een belofte als antwoord
Om te laten zien dat de klant centraal staat bij CZ, hebben wij gekozen om echte mensen met echte (zorg)vragen op een mooie manier te portretteren. Het antwoord op de verschillende vragen is de belofte van CZ: Wij doen alles voor betere zorg. Als je de verschillen kent, kun je beter kiezen wat bij je past. De zorgvragen werden qua tone of voice aangepast op de doelgroep. Deze reeks portretten werd bijgestaan door een verdiepend canvas en een social edit van de bestaande tv-commercial.

Sprekend resultaat
Uiteindelijk zorgde deze campagne voor meer dan 20 miljoen impressies. Bovendien spreken de online brandstudy resultaten voor zich: een stijging in spontane bekendheid van 24% naar 31% en een stijging in merkvoorkeur van 17% naar 24%. Cijfers om trots op te zijn.