Griepalert.nl

Griepalert!

Hoe handig zou het zijn om online te kunnen checken waar in Nederland er griep heerst? Precies, dat dacht Salveo Pharma ook. Daarom zetten zij de website www.griepalert.nl op, waar mensen tegelijkertijd terecht konden voor advies bij griepklachten. Binnen dit advies konden diverse producten van Salveo Pharma aangeraden worden. Aan ons de taak om content te creëren voor tv en social, met de focus op awareness voor en traffic naar de Griepalert pagina. Daar zagen wij wel mu-ziek in!

Hatsj-hoe dan?

Wie kan jou beter tips en informatie geven over griep dan… nieuwslezer Anton Griep? Wij namen deze ware Influenzaer in de arm voor diverse entertaining video’s. Aangezien de website werkt met drie verschillende griepcodes, zetten wij deze door in onze content. Iedere code (rood, oranje en groen) kreeg een eigen snackable en informerende video, die dynamisch werd ingezet. Heerst er flinke griep in jouw regio, dan komt onze Anton je op jouw tijdlijn vertellen hoe jij het snelst van de tissues en neusspray af bent. Niks aan de hand in jouw woonplaats? Dan laat hij je weten hoe jij met de juiste voorbereidingen de sfeer niet laat verzieken. Daarnaast draaiden er losse video’s met handige tips. Mannengriep, het dilemma tussen hoesten en niezen, de dab… Alles kwam voorbij. Voor tv maakten we een algemene video die triggerde om naar de website te gaan. Maar nu de hamvraag: ging het viraal?

Grieperdepiep… hoera!

Het griepseizoen is nog in volle gang, maar de campagne heeft al de nodige resultaten weten te behalen. In januari en februari van 2019 bezochten maar liefst 350.000 mensen de website en zagen ruim 2 miljoen mensen Anton Griep via Instagram en Facebook voorbijkomen. En wat heeft dit dan betekend voor de Griepalerts? Er werd ruim 80.000 keer door de opgebouwde community melding gedaan van griep, waarna er 40.000 alerts werden verzonden via e-mail. Fantastische resultaten, waarmee we Nederland weer een stukje alerter en hopelijk gezonder hebben gemaakt!