HARTSTICHTING MEETS TIKKIE

MODERNE FONDSENWERVING

De Hartstichting komt in actie voor een nieuwe test, waarmee hartproblemen bij vrouwen eerder ontdekt kunnen worden. Om dit te realiseren is geld nodig en vraagt de organisatie het publiek om donaties. Tot nu toe werd fondsenwerving voor onderzoek vooral gedaan op de traditionele manieren: collectes, straatwerving, telemarketing, etc. Maar is dat eigenlijk nog wel van deze tijd? Mensen doneren steeds minder via traditionele kanalen, maar online betalen is makkelijker en populairder dan ooit. Tijd voor een primeur!

TIJD VOOR… TIKKIE!

Tikkie is dé betalingsapp in opkomst, die het ontzettend makkelijk maakt om geld over te maken via een simpel linkje. Ideaal dus! Deze állereerste Tikkie campagne werd afgetrapt met een Lifehunters video, waarin een aangrijpend verborgen camera experiment uitgevoerd werd met drie bekende Nederlanders. And that’s where we came in 😊. Wij daagden mensen op Facebook en Twitter uit om via Tikkie te doneren, en de link aan drie vrienden door te ‘tikken’ door middel van taggen. Ook maakten we de kleine donaties concreet door ze te koppelen aan een ‘luxe’product. Zo vroegen we op maandagochtend: ‘Kun jij die ene extra koffie missen voor het vrouwenhart?’, en plaatsten we o.a. een weekendvariant met een wijntje, filmpje en sushidate. Al deze posts linkten naar een speciale Tikkie pagina, waar men met een paar kliks een kleine donatie konden doen. We wisselden informatieve content af met luchtige engaging content, met als doel zoveel mogelijk awareness én donaties realiseren!

HOE DEED TIKKIE ‘T?

Hartklachten zien er bij vrouwen vaak anders uit dan bij mannen. De symptomen worden bijvoorbeeld regelmatig verward met overgangsklachten. Daarom is er geld nodig voor onderzoek, zodat er een betrouwbare test kan komen. Allereerst hebben we awareness gerealiseerd voor dit probleem, om de boodschap goed te laten landen. Vervolgens hebben we de urgentie gecreëerd voor donaties. Zo konden we aan de hand van een compleet nieuw mechanisme op een relativerende en laagdrempelige manier donaties stimuleren, die oh zo hard nodig zijn!