Krasloten

ZE ZIJN ER WEER, EN DEZE KEER IN 360°
Wie kent ze niet, de Krasloten Decemberkalenders? Voor menig Nederlander is dit hét ideale cadeau om te geven of te krijgen tijdens Sinterklaas en Kerstmis. Krasloten klopte bij ons op de deur voor een spetterende campagne voor de €5,- en €10,- kalender. Het doel voor de  Krasloten campagne was luid en duidelijk: “Ze zijn er weer”. Aan ons de taak om dat te laden met content die opvalt. En daar krassen, eh… krabbelen wij uiteraard niet voor terug! 

DRIE KEER VOOR DEZELFDE PRIJS
Krasloten heeft een uitgesproken illustratiestijl. De lol spat ervanaf, dus het was een logische keuze om dit de uitdaging van de campagne te maken. Hoe kunnen we de content van Krasloten net zo leuk maken als een Decemberkalender? Voor deze campagne ontwikkelden we drie creatieve en innovatieve formats: vertical awareness video’s, activerende 360° video’s en timely inhakers. In alle uitingen gebruikten we de karaktertjes van de Decemberkalenders om miniverhaaltjes te vertellen. Super snackable; voor je het weet heb je een glimlach op je gezicht door een vrolijke pinguïn of bere-gezellige ijsbeer. Nieuw voor ons en krasloten waren de interactieve 360º video’s! Drie mini-games waarin Facebookgebruikers moesten zoeken naar clues . Wie de verstopte raadsels wist op te lossen maakte kans op een decemberkalender.

SIMPELE UITDAGING, SUPER RESULTAAT
De uitgekiende combinatie van video en slimme inhakers rondom te feestdagen leverde Krasloten een super resultaat op. Het laat mooi zien dat je niet alleen met heel veel content effectief kunt zijn.  Met meer dan 700.000 videoviews, 2.740 reacties, bijna 2 miljoen uniek bereikte mensen en meer dan 5 miljoen impressies, kunnen wij zeggen: de decemberkalenders waren er weer!