Kruidvat Instagram

STRIKE A POSE.
Hoe krijg je meiden in de leeftijdscategorie 16-24 naar Kruidvat? Dit zijn over het algemeen meiden die nauwelijks traditionele media gebruiken. Op zoek dus naar waar ze wél te vinden zijn. Instagram! In Nederland is maar liefst 73% in de leeftijd van 15-19 hier actief en 46% in de leeftijd 20-39 jaar. Daarnaast is het het sterkst groeiende social platform van dit moment binnen de doelgroep. Instagram staat bomvol beauty kanalen van influencers, die vooral populair zijn binnen de Kruidvat doelgroep. Kortom, hét kanaal bij uitstek voor de categorie beauty en daarmee een ideale kans om je als grootste voordeeldrogist van Nederland en België te laten zien.

DE INNER-BEYONCÉ.
Voor de content hebben de merkwaardes van Kruidvat geselecteerd die het best aansloten bij het kanaal Instagram, de doelgroep én de doelstelling: een make-over voor Kruidvat. Dit betekende minder actiegedreven content en meer de focus op animatie en de kwalitatieve producten. Om dit te doen moest de ‘inner-Beyoncé’ van Kruidvat zichtbaar worden in hun eigen taaltje. De tone-of-voice van Kruidvat werd die van een ‘bestie’ voor de doelgroep. Zo leggen we de link tussen beauty producten en Kruidvat. Daarnaast kunnen we zo op een hippe manier een adviserende rol aannemen, waarbij we in woordkeuze aansluiting vinden bij de doelgroep.

KRUIDVAT ON FLEEK.
Door de inzet van terugkerende creatieve formats, het behandelen van verschillende beauty onderwerpen en de Beautycase-activatie met beautyvlogster Vera Camilla zorgden we voor een gigantische volgersstijging: van 962 volgers eind juli 2017 tot 35.425 volgers eind december 2017. Hierdoor heeft Kruidvat nu de meeste volgers op Instagram van alle Nederlandse drogisterijen en parfumerieën. Nog niet eerder werd er door Kruidvat zo ver afgeweken van de bekende communicatie en tone-of-voice. Ook de keuze om het kanaal slechts voor één productcategorie te benutten was niet eerder vertoond. Het is heel mooi om te zien dat dit vertrouwen zich uitbetaalt in een succesvol, actief en mooi kanaal met zoveel positieve reacties van de doelgroep. Een schoolvoorbeeld van Instagram marketing, of beter gezegd: make-over geslaagd. And this is only the beginning! We blijven de trends en doelgroep op de voet volgen en de formats doorontwikkelen. Zo voelen onze collega’s zich ook nog eens extra jong 😉.