Mars MINI’S

Hallo(ween), Sint Maarten!
In oktober was de zomer voorbij en kerst nog ver weg. Maar gelukkig zijn er Halloween en Sint Maarten om te vieren! Twee feesten die vooral draaien om het langs de deuren gaan voor snoep. En laten Mars MINI’S nou nét de ideale uitdeelzakken zijn… Tijd voor een mooie campagne dus. Deze mooie feestdagen brengen echter wel een paar challenges met zich mee. Sint Maarten wordt in iedere regio op een andere manier gevierd. Áls het al gevierd wordt. Daarnaast is het langs de deuren gaan, ofwel trick-or-treating, in ons landje weliswaar in opkomst, maar nog lang niet zo groot als in Amerika. En hoe creëer je een samenhangende campagne rondom twee totaal verschillende feestdagen, met als thema ‘Vier het groots met MINI’S’? Daar zetten wij graag onze (vampier)tanden in!

Vier het groots met MINI’S
Na veel research naar de gebruiken rond deze feestdagen konden we een spot on campagne creëren. Aan de hand van trend research konden we achterhalen in welke regio’s Sint Maarten wél gevierd werd, waar we vervolgens slim gebruik van konden maken. Uiteindelijk hebben we een maand lang content ingezet, waarbij de thema’s elkaar opvolgden.
Voor Halloween ontwikkelden we een innovatieve activatie met GIFjes/stickers, die konden worden ingezet op Instagram Stories. Zo kon de doelgroep hun Stories nóg grootser en griezeliger maken met MINI’S. Om mooie samenhangende content te creëren maakten we voor beide feestdagen gebruik van dezelfde visuele stijl. Een campagne vol lampionnen, angstaanjagend goed verklede MINI characters en spookachtig slimme woordgrapjes.

Grootse resultaten
Met name de stickers waren gevaarlijk populair. Tijdens Halloween zijn er zelfs een aantal als suggesties op de front page van Instagram GIFjes beland. Met bijna 165 miljoen views kunnen we wel stellen dat het een succes was, waarvan maar liefst 5.6 miljoen voor de branded GIFjes. Al met al de social campagne met het grootste bereik voor Mars MINI’S ever én op dit punt een van onze meest succesvolle projecten voor Mars Chocolate. Een Happy Halloween dus!