M&MDb

MOVIES EN M&M’S
M&M’s en films zijn al jaren een match made in heaven. In de bioscoop, maar de laatste jaren ook steeds meer thuis aan de hand van populaire streamingdiensten. Daarom ging M&M’s de samenwerking aan met Videoland On Demand. De consument kreeg bij aankoop van een actieverpakking een code, waarmee ze 48 uur lang gratis series en films konden kijken via dit kanaal. Onze opdracht? De actie communiceren, sales genereren én de link tussen M&M’s en movies versterken. Bring it on!

HOE JE EEN FILMAUTORITEIT WORDT
Wij wilden M&M’s koppelen aan dé autoriteit op het gebied van series en films. Want waar surf je naartoe als je daarover iets wilt weten…? Precies, IMDb! Wij bedachten voor Mars de parodie: M&MDb. De M&M’s karakters konden je alles vertellen over de nieuwste films en series op Videoland On Demand! We lieten bijvoorbeeld Miss Green wegzwijmelen bij Leonardo DiCaprio, Miss Brown stelde moeilijke vragen en andere characters lieten de fans bekende filmquotes raden. Iedere character heeft zo zijn eigen specialiteit. Daarnaast werden er diverse films en series gereviewd door de M&M’s. Om het echt tot leven te wekken ontwikkelden we twee Facebook canvassen waarin verschillende films gereviewd werden. Daarnaast werden hierin films en series aanbevolen. IMDb voor Videoland On Demand dus, maar dan met een flinke vleug M&M’s eigenheid en humor!

WIE HEEFT HET GEZIEN?
In de awareness fase hadden we een totaal bereik van ruim 1,1 miljoen. Tijdens de engagement fase behaalden we met 9 content items gemiddeld 1782 clicks, likes, reactions en shares! De KPI van 3 miljoen impressies hebben we overtroffen; er werden 4,5 miljoen impressies behaald. M&M’s & movies, een mooie match!