M&M’s® Movie Quiz

BEN JIJ EEN ECHTE FILMKENNER?
Dan is dít een case voor jou. Zeg je M&M’s®, dan denk je aan… Films! Oké, vooral aan chocolade, maar óók aan films. Speciaal voor M&M’s® maakten we daarom de M&M’s® Movie Quiz: dé quiz om te testen of jij alles weet van films. Aan de hand van zes vragen, natuurlijk boordevol M&M’s®, werd getest wat voor filmkijker jij bent. Een ideale manier om bereik en awareness te genereren en dus contact met de doelgroep te krijgen, maar ook om de doelgroep actief bezig te laten zijn met M&M’s® in combinatie met het thema films, om de link tussen de twee te versterken.

WANNA PLAY A GAME?
Een Movie Quiz, dus. Hoe we dat hebben aangepakt? We lanceerden drie verschillende quizzen: ééntje speciaal om de limited edition Peanut & Hazelnut in the spotlights te zetten, één algemene quiz én een quiz in Halloween-stijl met extra spooky vragen. In elke quiz speelden de M&M’s® characters de hoofdrol. Hoe? Nou… Miss Green speelde Soof na. En eh, Orange bracht het er héél goed vanaf als E.T.. Verder moest de speler wereldberoemde filmquotes afmaken en werden ze voorzien van geinige trivia-vragen. Maakte je de quiz onwijs goed en wist je dus álles van films? Dan kwam je als echte Bingewatcher uit de bus. Kon je niet álles goed beantwoorden? Dan kon jij je vrienden vertellen dat je een heuse Blockbuster bent als het gaat om films. Wist je – net als Yellow – eigenlijk niet zoveel van klassiekers? Dan moest je het doen met de Teaser-trofee. En het leuke was: naast heel veel lol, kon je met de quiz nog eens twee Pathé Unlimited Cards voor één maand winnen ook!

VOORDAT WE NAAR DE AFTITELING GAAN… DE RESULTATEN!
We kunnen wel zeggen dat we voortaan een aantal filmkenners in ons midden hebben, want de M&M’s® Movie Quiz heeft in totaal 2,1 miljoen mensen bereikt en er zijn bijna 100.000 quizzen uitgespeeld. Ook mensen die de quiz niet hebben gespeeld, hebben we laten interacteren met M&M’s®, door enkele quizvragen te stellen op de tijdlijn van de M&M’s® Facebookpagina. Dit heeft gezorgd voor 28.784 likes, comments en shares. Tijd om een zak M&M’s® open te trekken, want dít mag gevierd worden!