Op zoek naar kleingeld

HEEL NEDERLAND OP ZOEK NAAR KLEINGELD
Wij houden van Krasloten. Het is laagdrempelig, maar altijd spannend. Simpel, maar nooit saai. Het is de leukste manier om even snel je geluk te beproeven. En het beste van allemaal? Je krast al vanaf een euro!

Van je kleingeld prijzengeld maken. Dat willen we natuurlijk allemaal. Maar bijna niemand heeft tegenwoordig nog losse munten op zak. Daarom gingen wij met heel Nederland op zoek naar kleingeld. Hoe? Door een lichtje te schijnen op de bekendste vindplaatsen. Letterlijk.

MAAK VAN JE KLEINGELD PRIJZENGELD!
Die heerlijke luie stoel in de kamer, je oude vertrouwde trainingspak of die ene uitpuilende la in dat kastje bij de voordeur. Het zijn van die typische plekken waar kleingeld zich ophoopt. Jammer, want dit vergeten geld is in potentie een mooie zonvakantie naar Ibiza, een sportieve auto met open dak of een op maat gemaakt driedelig pak.

Met deze inzichten in ons achterhoofd ontwikkelden wij een campagne rondom Roel’s stoel, Lia’s la en Peer’s trainingspak. Elk met hun eigen verhaal, die in drie korte video’s door een warme en kalme voice-over verteld werd. Doeltreffend simpel en beschouwend in opbouw. Het beeld kenmerkend roze en vervreemdend lekker. Dit resulteerde in een grappige, sympathieke en erg herkenbare campagne.

WIN EEN OUDE STOEL, BROCANT BUIKKASTJE OF EEN STRAK HAKKENPAK
Naast het creëren van uitgesproken video’s moesten er ook verschillende doelstellingen behaald worden, zonder afbreuk te doen aan het concept en de visuele stijl.

Met behulp van een doordachte strategie en slimme retargeting werd elke ‘HERO’ video opgevolgd door een activatie video. Hierin kwamen alle te gekke items nog eens voorbij, maar stond er een specifieke vraag centraal. Wanneer de fans het juiste antwoord gaven, maakten ze kans op Krasloten.

In totaal werden de video’s zo’n 3,2 miljoen keer bekeken en bereikten we 900.000 unieke mensen. Dit houdt in dat men gemiddeld 3,67 keer een advertentie van Krasloten heeft gezien. Of beter gezegd, dat sommige mensen de video bijna 4 keer hebben gekeken. Wij snappen dat wel.