Overlord AR Filter

Roll out the red carpet

Op 9 november vond de release van de horrorfilm Overlord plaats. In deze door J.J. Abrams geproduceerde film staan Amerikaanse soldaten oog in oog met het resultaat van geheime nazi-experimenten. Een film vol monsters, bloed en toegetakelde ledematen. Aan ons de vraag om buzz te creëren om de angstaanjagende première, naast de trailer die al enkele weken liep. Een gruwelijk vette opdracht, waar we samen met MBA, het geïntegreerde contentlabel van MediaCom, mee aan de slag gingen.

Bring on the Buzz
Omdat de lancering rond Halloween plaatsvond, was het thema snel bepaald. Hoe enger, hoe beter! We creëerden een freaky AR-filter voor Facebook die we baseerden op de verhaallijn, om de filmliefhebbers echt ín de film te laten stappen. Denk hierbij aan uitgerukte en geëxplodeerde ogen, een creepy snee in je gezicht, een lijkbleke huid met blauwe aderen en ga zo maar door. We daagden gebruikers uit om bewust keuzes te maken en lieten hen in drie steeds heftiger wordende filters de resultaten van de experimenten ervaren. Uiteraard allemaal gebaseerd op de high-end visual effects en geluiden uit de doodenge film. De resultaten waren zo realistisch, dat ze met make-up niet te evenaren waren. Een mooie aanvulling op je Halloween kostuum, of als post op je tijdlijn om Halloween te vieren. Voor het meest heftige effect werden gebruikers gewaarschuwd, maar eerlijk is eerlijk: we wilden ook hun nieuwsgierigheid prikkelen.

Dress to impress
Het leukste resultaat? J.J. Abrams himself heeft de filter bekeken en goedgekeurd! En hij niet alleen: veel horrorfans hebben hun vrienden de stuipen op het lijf gejaagd. In totaal zijn er in een korte periode van twee dagen 1.061 foto’s gemaakt met het camera-effect. Het aantal impressies kwam uit op 2.672 en de content die gemaakt is met het camera-effect is 1.921 keer gedeeld via een story of post. Met een CPM die maar liefst 43% goedkoper was dan reguliere ads onder dezelfde doelgroep én een use rate van 17%, kunnen we wel stellen dat de lens een succes is geweest. Zelf zien hoe creepy de camera-effecten waren? Check ze hier (klik)!