Snickers The Hungry Games

YOU’RE NOT YOU WHEN YOU’RE HUNGRY!

Snickers is vooral bekend van hun reclames op tv, maar als je doelgroep geen tv meer kijkt, moet je het slimmer aanpakken.

Aan Blossom de vraag om dit via een aansprekende social campagne tussen de oren van jonge mannen te krijgen. Jongeren in de leeftijd van 16-24 jaar die altijd online zijn. Ze swipen, (dis)liken en willen constant vermaakt worden op hun telefoon. Hoewel ze sommige merken leuk vinden, hebben ze er meestal een hekel aan als deze hun sociale rondje onderbreken.

Dus bedachten we iets unieks en nieuws. Iets waarmee we hun aandacht pakken. En naast eindeloos scrollen op socials, is gaming dagelijkse kost voor deze groep. En als ze dan gamen, is het enige doel om te winnen. Maar als je hongerig bent, kun je niet winnen. Een inzicht dat perfect past bij het communicatieplatform “Je bent niet jij als je trek hebt”. Hoe bewijzen we dit aan de jongeren? Door hun duim te kapen en de populaire Instagram Stories te ‘hacken’.

THE HUNGRY GAMES

Met behulp van het hold-screen-to-pause mechanisme creëerde we drie gave, maar niet te winnen games. De games zijn extreem simpel om te spelen, je moet op het juiste moment je duim op het scherm houden, maar extreem moeilijk om te winnen. Sterker nog, je kan ze helemaal niet winnen. Behalve aan het einde waar je met een eenvoudige swipe-up een Snickers kan scoren. Door deze samenwerking met het Scoupy platform, kon de doelgroep op elk verkooppunt in Nederland een gratis Snickers halen.

Elke ‘’Hungry Game’’ heeft een doordacht script met een opmerkelijke hongerige held die vrij domme beslissingen neemt. Elk karakter en elke situatie heeft specifieke kenmerken en details waardoor je elke keer weer iets nieuws ziet in de games.

Naast Instagram Stories advertenties, hebben we de games ook via organische Instagram Stories speelbaar gemaakt. Dit hebben we gedaan door met Instagram feed ads te verwijzen naar de organisch speelbare games. Hierdoor konden de echte fanatiekelingen de games 24/7 spelen en delen.

 

HONGERIG NAAR MEER! 

In totaal hebben wij in 3 weken tijd 2,2 miljoen mannen in de doelgroep gemiddeld 6 keer bereikt met meer dan 1 miljoen video views tot gevolg.

De 230.000 video views op Instagram Stories hebben tot maar liefst 150.000 actief gespeelde games geleid. Deze zeer gezonde verhouding laat zien dat de campagne relevant is en bovendien effectief blijkt in het vasthouden van de aandacht van een doelgroep met een steeds korter wordende attentiespanne.

Meer dan 12.000 ‘verliezers’ claimden hun gratis Snickers binnen Instagram om zo toch een winnaar te worden. Dit ging zo snel wat wij binnen één week door alle ‘prijzen’ waren.

Daarnaast waren er 10 duizenden interacties. Van shout-outs naar vrienden tot discussies over easter-eggs. Deze interacties tussen vrienden is exact waar je binnen deze jonge doelgroep op hoopt. Dan heb je ze echt geraakt.