Snickers Ijs

Turn up the heat

Onze Hollandse zomers kunnen behoorlijk wisselvallig zijn. En wát voor weer het ook is, wij Nederlanders hebben altijd een reden om te klagen. “AAAARGHHH, het is zó warm!” was een veelgehoorde uitspraak deze zomer. In deze prachtige maar ook érg hete maanden vol hittegolven wilde Snickers met haar verfrissende ijs graag inspelen op deze (al dan niet) heerlijke zomervibes. De doelgroep? Jonge mannen én shoppers. Let’s turn up the heat!

Maar hoe dan?

Iedereen herkende deze zomer het gevoel van oververhitting. Normaal gesproken roepen we regelmatig dat ‘we echt niet smelten!’, maar in dit geval konden we half Nederland opvegen. Op zulke momenten heb je alles over voor wat verkoeling, toch? Combineer dit gegeven met het frustrerende gevoel van honger en je hebt een gouden concept in handen. Want laten we eerlijk zijn… You’re not you when you’re hungry… and hot! Dankzij Snickers ijs sla je twee vliegen in een klap. Dit lieten we zien aan de hand van vette video’s waarin onze bloedeigen en cameragenieke ex-stagiair in verschillende absurde scenario’s verkoeling zocht. Wat dacht je van een freezer dive in de supermarkt, of een frisse douche in de fontein? Door deze content op UGC te laten lijken en deze voornamelijk weg te zetten op Instagram Stories en Snapchat spraken we precies de juiste doelgroep van jonge mannen aan. Verder werden er verleidelijke productposts ingezet, gericht op de shoppers.

Het was lit!

Niet alleen hebben we alle KPI’s weten te behalen op Facebook, Instagram én Snapchat, ook was de doelgroep erg enthousiast over de content. Deze blendde mooi tussen de foto’s en video’s van vrienden op de feeds. We zagen zelfs dat er op Instagram memes gemaakt werden van onze posts en dat de community zelf freezer dives ging delen en Snickers hierin tagde. Één van hen was vlogger en verleider Jay (Temptation Island VIPS), met een fanbase van bijna 60.000 followers. Al met al een mooie campagne die perfect was aangepast op de doelgroep, wat terug te zien was in de resultaten!