Staatsloterij Oudejaarstrekking 2017

Voorpret

Bij het kopen van een Staatslot draait het uiteindelijk vooral om voorpret. Vanaf het moment dat jij ‘m in de pocket hebt kan het dansen beginnen. Want ja, de tiende kan het gebeuren…! Op dit inzicht is ook de nieuwe merkstrategie gebaseerd, met als ultiem hoogtepunt van het jaar natuurlijk de Oudejaarstrekking. Deze trekking draait het állermeest om voorpret; je lot kopen óf krijgen voor sinterklaas of kerst, of eentje in huis halen voor jezelf… Een hele maand waarin je uitkijkt naar die éne avond. Meer dan de helft blijkt zelfs speciaal naar zijn/haar gelukswinkel te gaan voor een lot, in plaats van lekker makkelijk naar de website. Onze uitdaging was om dit gevoel van voorpret uit te bouwen tot een volledige social campagne. Bring it on!

Innovatie, MINI’s en dansjes

De Oudejaarstrekking barstte van de extraatjes en winacties, die allemaal voldoende aandacht nodig hadden. Zo hadden we natuurlijk de Hoofdprijs van €30 miljoen, maar ook 250 MINI’s en een vroegkoopactie waarmee je 100 Oudejaarsloten kon winnen. Kortom, veel boodschappen die we in een awareness, engagement én sales laag wilden verwerken. Uiteindelijk hebben we van diverse (nieuwe) functionaliteiten van de verschillende social kanalen gebruikgemaakt en een prachtige mix van content tevoorschijn getoverd. Denk bijvoorbeeld aan een 360° video vanuit een MINI, diverse polls, een canvas, press pause games, maar ook een Twitter First View én Conversational ad!

Highlights

Uiteindelijk heeft deze mix van innovatieve én entertaining content het voorpretgevoel heel goed weergegeven, met wat ons betreft als hoogtepunt de ‘Doe je dans & Maak kans’ activatie én de polls met voorpretdilemma’s. Deze hebben ontzettend veel engagement opgeleverd, zowel de advertised versies als de polls die organisch op de pagina werden geplaatst. De discussie kwam lekker op gang. Het was wel duidelijk dat Nederland er zin in had! En last but not least was dat ook af te lezen aan de sales resultaten… Op naar volgend jaar!