Staatsloterij

EEN OUDEJAARSLOT MAAKT AFTELLEN NÓG SPANNENDER
Stel je even voor… Oudejaarsavond, aftellen naar 00.00 uur. Je proost met je vrienden en familie en steekt een sterretje af. Maar wees nou eerlijk, wat je het allerliefst doet op dat moment is de uitslag van de Staatsloterij Oudejaarstrekking checken. Tegenwoordig kun je niet achterblijven met het kopen van een lot en wordt het een steeds gangbaarder cadeau tijdens de feestdagen. Je moet toegeven, met een Oudejaarslot worden de laatste seconden van het jaar extra spannend. En dat is ook precies wat wij graag nog even éxtra duidelijk wilden maken!

AFTELLEN MAAR…
Net als vorig jaar deden we dit aan de hand van verschillende spannende Aftelspellen op onze tijdlijn. Het spelmechanisme van de Oudejaarstrekking 2015 werd hergebruikt en geoptimaliseerd op basis van de learnings. Dit leidde ertoe dat we dit jaar nóg betere, mooiere en spannendere spellen konden maken! Daarnaast konden we aan de hand van de ‘Aftelklok’, een user-generated klok, laten we zien dat heel Nederland met een Oudejaarslot aftelde naar die laatste spannende seconden van het jaar. Hiermee konden we ook extra urgentie creëren om tóch nog even een Staatslot te kopen.

WIE DEDEN ER MEE?
De optimalisatie heeft zijn vruchten afgeworpen. Ten opzichte van de vorige trekking behaalden wij 18% meer uniek bereik, en 10% meer impressies. Daarnaast steeg de engagement rate met maar liefst 58%! Een belangrijk én mooi cijfer, aangezien het onder andere om activatieposts ging. Wij vinden het in ieder geval top om te zien dat we door middel van entertaining content ook daadwerkelijk mooie resultaten kunnen realiseren. We hebben de laatste momenten van het jaar nog nét wat spannender gemaakt, en dat is precies wat we wilden!