Play like Pele

STEVIGE ONLINE ACTIVATIE VOOR VOETBALVRIENDEN
De Rabona. De Bicycle Kick. De Flying Volley. De Braziliaanse grootmeester Pelé schitterde in de jaren 50 en 60 in de grootste voetbaltempels ter wereld met deze bewegingen. Om een jongere doelgroep aan te spreken, gingen wij voor Snickers op zoek naar de Nederlandse Pelé. Door de skills van Pelé op eigenzinnige wijze uit te voeren, maakte je kans op een van de 5.000 Snicker-voetbaltassen of, nog beter, een trip naar Barcelona voor een training met de meester himself! 

BE THE LEGEND TO MEET THE LEGEND
De campagne werd afgetrapt tijdens de Nationale Straatvoetbaldag. Snickers gaf iedereen de mogelijkheid om zijn of haar Pelé-skills, of eigen skill, te laten vereeuwigen op video. Om de echte toppers te challengen, en de iets mindere voetbalgoden een voorzetje te geven, kon de nieuwe generatie Pelé’s naast een spetterende kick-off video ook verschillende how-to video’s bekijken waarin populaire straatvoetballers kort en snappy een van de signature skills van Pelé stap voor stap demonstreerden.

UNIEKE CONTENT
De Play Like Pelé activatiecampagne bevatte daarnaast een tweetal unieke content items. Ten eerste een speciaal voor de campagne ontworpen graffiti-kunstwerk,  gespoten in het centrum van Eindhoven. En ten tweede een unieke Snapchat Lens, die de combinatie Snickers/voetbalfun nog meer top-of-mind maakte.

GOAL, GOAL EN NOG EENS GOAL!
Uiteindelijk kregen we via de hashtag #PLAYLIKEPELE een hoop vette en creatieve inzendingen uit heel Nederland. De samenwerking die we zijn aangegaan met Snickers kan worden gezien als een succes! Zo hebben we maar liefst 16,3 miljoen impressies behaald en 2,6 miljoen views gegenereerd. Daarnaast hebben we 2,5 miljoen mensen in de leeftijdscategorie 16-30 bereikt via Facebook en Instagram; SCORE!